Alla grenar
Cykelcross

Herrjuniorer representerar Sverige vid CX-VM i Dübendorf

Förbundskapten Marcus Johansson har tänkt klart. Det blir de två herrjuniorerna Oscar Lind och Carl Kagevi som får chansen att försvara de gulblå färgerna vid Cyclocross World Championship i Schweiziska Dübendorf helgen den 1-2 februari.

– Jag har stött och blött, vridit och vänt men Oskar Lind och Carl Kagevi är de två bäst rankade juniorerna just nu och båda bör klara framskjutna placeringar. En bra dag bör topp 20 vara möjligt, säger Marcus Johansson.

Oscar har visat att han är Sveriges främsta cyclocrossjunior genom fina resultat både nationellt och internationellt, inte minst genom att vinna SM i Varberg, och är den bäst rankade junioren på UCI-rakningen.
Även Carl har haft en fin säsong och tagit ytterligare kliv i sin utveckling som cyklist. Carl har tävlat en hel del internationellt under jul/nyår och visade inte minst på världscuptävlingen i Zolder att han är att räkna med genom att vara 31:a – bara 2:09 efter segraren. Carl är vår näst bäst rankade herrjuniorernas UCI-ranking för cyclocross.

Läs mer om VM i cykelcross på den officiella hemsidan

(FOTO: Stefan Ek)