Alla grenar
Cykelcross

Glädjande många unga cyklister på CX-SM i Västerås

Västerås CK står redo med en välpreparerad, rätt krävande SM-bana. Arrangören kommer till och med bjuda på sol under SM-helgen i cykelcross.

Tävlingarna hålls vid badgropen i Hökåsen utanför Västerås, i cykelkretsar mera känd som Groopencross. Det är en påfallande vacker varierad bansträckning med mycket sand, så det kommer att bli utslagsgivande SM-tävlingar.

”Banan ser bra ut. Det är egentligen samma sträckning som vi har kört sedan 2015. Nu har vi röjt ordentligt och har bara snitslingen kvar. Vi har ett bra sammansvetsat gäng ända sedan vi arrangerade landsvägs-SM 2016. De har ju till och med lovat sol i helgen, speciellt på söndagen”, säger tävlingsledaren Jan Stavås.

Hela EM-laget kommer till start. U23-cykisterna Filip Mård och Calle Kagevi får mäta sig med David Eriksson.

Alla svenska EM-cyklister kommer till start på SM i Västerås.

Damjuniorna Alma Johansson och Stina Kagevi kommer och på herrjuniorsidan blir Paul Grejieus cyklisten att slå för Alvin Dahl, Ville Merlöv och de andra. Grejieus visade strålande form helgen som gick då det var Swe cup i Varberg. Alla resultat från Varbergs Swe cup i CX hittar ni HÄR.

På damsidan finns även Guayente Minchot Ballarin från Spanien anmäld.

En del strul centralt med anmälningssystemet försenade den processen. Men det är ändå 150 anmälda och arrangörsklubben har bidragit till glädjande stora ungdomsklasser. Jan Stavås:

”Jag hade hoppats på lite mera seniorelit. Men yngre har vi, roligt att se – känns som att cykelcross är på gång bland ungdomar.”

Det blir det ett nedslag från ungdomsklasserna, som avgörs under lördagen, scf.se så håll utkik under SM-helgen.

Detta bakvända coronaår så arrangeras cykelcrosshöjdaren SM 2022 i november 2021…