Alla grenar
Cykelcross

Formstark Alma en av tre svenska cyklister som kör CX-VM

Cykelcrossens förbundskapten Dennis Wahlqvist bekräftade under måndagen att det blir de tre och inga andra som uttagningskommitté redan innan jul hade gett klartecken till som kör CX-VM i USA. det är med andra ord Filip Mård i U23 samt juniorerna Alma Johansson, som har visat fin form i mellandagarna, och Paul Greijus.

Det är, som SCF.se tidigare har skrivit om, tre åkare från EM-laget som nu har fått klartecken att mestadels på egen hand ordna med en VM-resa till USA:

  • Alma Johansson från Mölndal vann nyligen juniorklassen på SM i Västerås och har i tuffaste CX-konkurrens i Mellaneuropa hävdat sig väl, flera styrkebesked – se nedan.
  • Juniorkollegan Paul Greijus visade en fantastiskt form senaste månaderna under den svenska säsongen och ställde som siste man av Alvin Dahl på vägen till SM-guld. Han har, till skillnad från Alma och Filip, inte tävlat i mellandagarna.
  • Filip Mård körde U23-EM och kommer att anmälas till samma klass på VM. Under SM var han tvåa i seniorklassen och han har fått många nya erfarenheter under tävlandet i Belgien.

I nyårshelgen körde både Filip Mård och Alma Johanson bra. Alma hade gett sig till Luxemburg där det bara fanns damelitklass. Hon var nia och framför allt näst bästa junior. Mård var i Belgien och slutade på plats 19 av 57 med en hel massa vassa hemmacyklister.

Mycket mera om läget i VM-laget när vi närmar oss USA-mästerskapet, som avgörs 28-30 januari.