Alla grenar
Cykelcross

Dennis Wahlqvist fortsätter som CX-förbundskapten

Dennis Wahlqvist har ett intressant gäng mestadels unga cykelcrossåkare som är på väg uppåt. Och det blir en fortsättning för Wahlqvist som förbundskapten för CX-landslaget. 

Även om den svenska säsongen är avslutad är den internationellt som hetast från ni och hela januari.

Landslaget tänkte framåt och skickade en ganska stor och ung trupp till EM första helgen i november, i nederländska Col du Vam – Drenthe.

”Ja, landslag har vi bara kört EM som jag upplever var bra; ganska stor trupp och tycker att alla körde med de dom hade för dagen”, säger Dennis Wahlqvist.
Tanken är att vårda de unga talanger som finns. Så när CX-grengruppen i förbundet anordnade ett läger på Ring Knutstorp var det för 15-16-årsklassen och juniorerna.
”Jag tycker att det var bra anläggning som jag redan nu håller på att kolla mer med inför 2022 med tanke på läger eller annat som kan passa in.”

***

Alma och Ville tävlade i Flandern

Säsongens sista storinternationella mästerskap blir VM i USA i slutet av januari. Här blir det troligen bara tre cyklister, Filip Mård, Alma Johansson och Paul Greijus. Resan sker på egen hand.

Alma Johanson vinner här en spännande damjuniorklass på CX-SM i Västerås. Nu samlar hon nya erfarenheter i Flandern inför USA-VM.

Och snacka om att samla erfarenheter inför VM när Alma Johansson var åtta bland juniorerna i ett jättestort kombinerat startfält med dam elit i Flandern, närmare bestämt Heusden-Zolder.
Zoe Bäckstedt, som kör för Storbritannien, var snabbast medan seniorklassen inte oväntat dominerades helt av Nederländerna. Hela 99 cyklister i startfältet – 17-åriga Alma var på plats 64 i totalen – gav mycket ny rutin.
 
Även Ville Merlöv, som är 16 och har ett år kvar i juniorklassen, fanns med. Ville hade en del problem med cykeln men åkfarten var BRA och det kommer nya chanser nu när det finns många tävlingar att välja mellan. U23-cyklisten Filip Mård kör nästa gång på torsdag.