Alla grenar
Cykelcross

Danskar spetsar Swe cup-avslutning i CX på Ring Knutstorp

Åstorps Cykelklubb hoppas på många vassa danska i en späckad CX-helg 11-12 december på Ring Knutstorp. CX-pokalen körs på lördag och framför allt är det SWE cup-avslutning på söndag.

Det är även  SCF Ungdom cup och SCF Master cup. När det kördes förbundsläger och träningstävling på Ring Knutstorp förra helgen så var det bitvis ett tjockt lager med lervälling. Det tilltalade unga, lätta och starka cyklister, se bilden från Musette.

Snöfallet har som bekant även gästat Skåne, rent av snökaos på sina håll – men arrangörerna vill tillbaka till lerunderlaget.

Thomas Merlöv hos arrangören förklarar:

”Just nu är vi tillbaka i normalläge med en vitt underbar landskap och lugnet har lagt sig. Plan finns för att få bort snön. Gela gänget på Ring Knutstorp är i ”stabsläge”. Vi kommer på fredag innan tävling skotta hela banan detta för att vi skall hålla frosten borta för att behålla det äkta crossunderlaget.

Sverigetoppen i cykelcross kommer och de kommer få tuffare konkurrens än på SM förrförra helgen:

”Nu är också många Danska på G in i tävlingen kan bli lite bra landskamp”, säger Thomas Merlöv.

Där cykelcrossen är STOR, framför allt i Nederländerna och Belgien, är det mera förknippat med landsväg där ju Danmark tillhör världstoppen. Så det blir ett väldigt intressant insal.

Tävlingen är planerad utifrån rådande coronarestriktioner, men kan justeras och uppdateras då i det PM som finns på Sportstiming.se. Det blir livesändning på sociala medier.