Alla grenar
Cykelcross

Alma Johansson ordnade silver i tufft CX-race i Västflandern

Mölndals CK:s junior tillika svenska VM-hoppet, Alma Johansson, går från klarhet till klarhet i tuffa CX-tävlingar. I Cyclocross Gullegem i västra Flandern var hon tvåa bakom kanadensiskan Ava Holmgren, som hade systern Isabella Holmgren på tredjeplatsen. Mycket lera och en ovan placering av silverpodiet var dagens största svårigheter…

Berätta om silverloppet i Gullegem!

”Mitt mål var att inte gå ut 100 procent utan att jobba mig uppåt under loppet. Jag gjorde exakt som jag planerat. Stressade inte i starten utan körde mitt eget tempo. Gick ut i mitten av startfälten men kom redan på första varvet in på andraplatsen. Vi var två som körde ihop ett bra tag men så lade jag i min sista växel och i dag räckte de till en andraplats.”

Hur känns det att vara tvåa på en internationell tävling?

”Jag är glad med loppet då jag höll en jämn hög fart och huvudet fick jobba med positiva tankar i en av de tyngsta banorna som jag har kört då leran var djup och underlaget väldigt mjukt – plus en del löpning.”

Alma Johansson fanns med på andra-, tredjeplatsen hela tiden och den sista växeln räckte till silvret i juniorklassen i västflandern för Maölndal CK-cyklisten som ska till CX-VM senare i januari.

Är du inte sliten vid det här laget efter resande och tuffa lopp var och varannan dag – alla konkurrenter tävlar väl inte lika mycket som ni passar på att göra när ni ändå är nere?

”Många av mina konkurrenter tävlar också mycket just nu, men inte lika mycket som jag gjort. Jo, resandet tar på krafterna, men det är roligt ändå. Men det tar absolut mer på krafterna än vad folk tror att tävla och resa så mycket.”

En prispall med tvåan till höger är ju unik – var det svårt att hitta rätt?
”Jäpp, jag gick fel först, ha ha.”
Senare i veckan summerar vi alla svenska insatser under det täta CX-tävlandet, mestadels i Belgien – och blickar redan nu fram emot VM i USA.
Text: Tomas Larsson/SCF  Foto: övre privat, nedre Veldritkrant.