Arrangera SWE Cup gravel

Här nedan har vi samlat information för arrangörer av SWE Cup Gravel.

Förutsättningsdokument
Ansökningsblanketter del1
Ansökningsblanketter del 2

 

Grengrupp gravel har mötts och diskuterat hur vi önskar att en bra SWE Cup-kalender kan se ut. Exempelvis bör kalendern bestå av 4-7 deltävlingar jämnt fördelade under tävlingssäsongen, alternativt att några ligger lite tätare mitt i sommaren då det ofta är färre antal lopp då.

Precis som flera andra SWE Cup gör så ser vi gärna att vi är klara med en preliminär kalender redan under sommaren året innan. Alltså offentliggörs 2025 års preliminära kalender redan sommaren 2024. Därför önskar vi ha in ansökningar redan innan 1 juli för att kunna planera nästa års SWE Cup under sommaren 2024. Kalendern blir på så sätt klar tidigt, med reservation för om det skulle komma okända krockar med exempelvis en UCI Gravel World Series tävling i Norden, internationella mästerskap samt andra viktiga lopp i den nordiska regionen.

Distanserna och klasserna avser vi behålla som vi har under 2024, men vi planerar att under 2025 låta deltagarna stryka resultatet i en deltävling i totalen. Detta för att deltagarna ska ha möjligheten att stå över en deltävling och/eller ha överseende med exempelvis skada, sjukdom eller tekniska problem.

Några medskick till ansökande arrangörer:

  • Positivt är de tävlingar som vill arrangera mitt i sommaren. Dessa tenderar att få mindre konkurrens med andra arrangörer, inte minst från andra grenar så som LVG och XCM.
  • Man bör ha genomfört en graveltävling minst en gång tidigare.
  • Förutsättningsdokument för att arrangera en SWE Cup gravel (2024:års version) finns här: Förutsättningsdokument

Deadline för att ansöka om SWE Cup gravel 2025 är den 1 juli 2024. Det innebär att vi förhoppningsvis kan publicera nästa års SWE Cup gravel under senare delen av sommaren 2024. Information om ansökningsprocessen kommer finnas här: Arrangera SWE Cup gravel – Gravel – Svenska Cykelförbundet (scf.se)  Ansökningar och frågor om ansökningsprocessen skickas till tävlingsansvarige Jonas Haglund: jonas.haglund@scf.se