Gravel

Nu hittar ni även helt nya regler för gravel här på SCF.se

För någon månad sedan släpptes de nya, uppdaterade reglerna för motionslopp på landsväg och MTB. Nu har vi även släppt de helt nya reglerna för gravel, som riktar sig mot både motionslopp och tävlingsklass (sportmotion) med resultat.

Fredrik Kessiakoff, som är grengruppsansvarig i gravel, säger så här om de nya reglerna:

”De nya gravelreglerna skiljer sig lite åt i strukturen mot landsväg och MTB då dessa är uppdelade i en skall- och en bör-del. Allt för att förtydliga och förenkla så mycket det går för arrangörerna. Vi är alltid öppna för synpunkter och förslag, så vill man kontakta oss (grengruppen) gör man det bäst via mejl till gravel@scf.se.”

Och för er som gillar gravel kan vi redan nu berätta att vi i nästa vecka släpper all information om helt nya SWE Cup gravel som har premiär 2024!

Det är redan klart att SM-arrangemanget i samband med Dalsland Gravel Race lördag 21 september blir en av deltävlingarna.

Text: SCF
Foto: Marie Leander


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners.