Alla grenar
Cykelcross

Vasst startfält och deltagarrekord på årets Cyclocross weekend

Uppdaterad med resultat 2020-10-12

Det blir nytt deltagarrekord på årets Stockholm Cyclocross Weekend och startfältet kommer vara det vassaste någonsin i Sverige. Det säger Ola Warrén, tävlingsansvarig i MTB Täby som arrangerar helgens UCI-tävlingar i CX på Täby Park.

203 cyklister är anmälda och det internationella deltagandet i elit-och juniorklasserna är extra stort. Förra året körde 20 cyklister i men elite – i år är det 35 anmälda i samma klass. Även juniorklasserna och dam elitklassen har liknande ökning.

– Som arrangör tycker vi det ska bli otroligt kul att arrangera tävlingarna och det är extra kul att så många av de internationella cyklisterna väljer att komma tillbaka. Det ser vi som ett gott betyg. Sen är det lite tråkigt att vi inte kan ta in publik detta år när vi har ett sådant fantastiskt startfält i samtliga UCI klasser. Det hade varit kul om våra ungdomar kunde få se och uppleva dessa stjärnor på plats, säger Ola Warrén.

Svenska Cykelförbundets nya förbundskapten i CX, Dennis Wahlqvist, kommer självklart vara på plats i Täby under helgen. Dennis tillträdde sin tjänst 1 oktober och helgens tävlingar blir rena observationsloppen inför kommande EM-tävlingar. För att vara aktuell till EM ska man ha kört minst en tävling med UCI-status C2 eller högre före den 18 oktober. Placering, motstånd och tid efter segrare kommer att tas i beaktning. LÄR MER.

Bland de internationella lagen är  Cross Team Legendre  värt att nämnas. Teamet ställer upp med hela nio mycket starka cyklister med bland annat Steve Chainel, som haft en lång proffskarriär i FDJ, Ag2r och Cofidis, samt Mikeal Crispin (U23 Europa Mästare).

– Bland de svenska cyklisterna körde både den Svenska Mästaren David Eriksson och Martin Eriksson riktigt bra på Stockholm Cyclocross förra året och verkar trivas på Täby Park, och som vi hoppas kan vara med och utmana i det oerhört tuffa startfältet, säger Ola Warrén.

På damsidan så har vi framför allt den super starka Suzanne Verhoeven som tog dubbla segrar förra året på Stockholm Cyclocross Weekend och Mie Ottestad, regerande norsk mästarinna i både landsväg och cykelkross. Det kommer garanterat gå fort och ska bli spännande att se de svenska damerna Emma Belforth, Åsa Erlandsson och Clara Lundmark som visat god form under säsongen, och hur de står sig.

– Vi vill även passa på att tacka Täby Park AB som har varit oerhört tillmötesgående för att vi ska kunna genomföra dessa tävlingar som sker på ett inhägnat område utan publik, avslutar Ola Warrén.

sportstiming.se hittar ni detaljerad information, starttider och resultat från helgens tävlingar.

Följ även tävlingarna på Facebook StockholmCyclocross 

 

Resultat Dam Elit

1. Suzanne Verhoeven, Belgien

2. Mascha Mulder, Nederländerna

3. Mia Björndal Ottestad, Norge

6. Emma Belforth, CK Master, Sverige

 

Resultat Herr Elit 

1. Steve Chainel, Frankrike

2. Seppe Rombouts, Belgien

3. Gianni Siebens, Belgien

12. David Eriksson, Art-V Ccycling Club, Sverige

 

RESULTAT ALLA KLASSER 

 

 

 

 

 

 

Suzanne Verhoeven tog dubbla segrar förra året på Stockholm Cyclocross Weekend.

Det var otroligt jämnt mellan Len Dejonge och David Eriksson på Täby Park förra året. David slutade till sist 3:a. Foto: Jenny Palmqvist

(Bild 1: Åsa Erlandsson på Täby Park. Foto: Jenny Palmqvist)