Cykelcross

Svenska Cykelförbundet söker förbundskapten cykelcross (CX)

Svenska Cykelförbundet (SCF) söker ny Förbundskapten CX som med stor arbetsglädje och driv vill vara med och ta svensk CX till nästa steg. Är du den vi söker?

Presentation av SCF

SCF är ett av landets äldsta specialidrottsförbund, bildades redan år 1900. SCF består av 20 distriktsförbund, cirka 500 föreningar med cirka 75.000 medlemmar. Runt 5000 cyklister per år tävlar i någon av de nio grenarna; landsväg, mountainbike, BMX, para, bana, CX, trial, E-cycling, gravel.

Beskrivning av tjänsten förbundskapten

Vi söker dig som vill vara med och utveckla CX-landslaget allt i enighet med SCF:s långsiktiga mål. Du kommer att ha ansvar för allt som rör landslagsverksamheten. Samarbete med övriga förbundskaptener i cykelns nio grenar samt motparter i RF/SISU och våra internationella samarbetspartner blir naturligt i ditt arbete.

Inom grengrupp CX kommer du att vara rapporterande för det som rör elitverksamheten och landslagsverksamheten i CX-landslaget. Inom ditt landslag har du personal- och budgetansvar och rapporterar direkt till generalsekreteraren. Arbetet är mångsidigt och innehåller både tävlingsaktiviteter likaväl som administration och strategiarbeten.

Personliga kvalifikationer

Du ska vara passionerad för CX och du ska älska att arbeta med människor som satsar allt på sin idrott. Du ska vara strukturerad, drivande, lyhörd, ärlig, tydlig, självgående, ha förmåga att arbeta flexibelt och ha en hög arbetskapacitet.

Du har erfarenhet och god kompetens av att ha arbetat inom idrottsrörelsen med tävlingsadministration och har ett starkt intresse för att hålla dig uppdaterad kring aktuell forskning inom idrotten och inom cykel och CX specifikt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du kompletterar våra övriga förbundskaptener och kanslipersonal.

Om tjänsten

Tjänsten är ett uppdragsavtal med fast ersättning. Tillträde enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt. Din ansökan vill vi ha senast den 15 augusti och vi förbehåller oss rätten att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden har gått ut.

Ansökan och frågor skickas per e-post rubricerad ”Ansökan förbundskapten CX” till vår generalsekreterare Leif Karlsson, leif.karlsson@scf.se.

Välkommen till Svenska Cykelförbundet!

 

Foto: Amanda Nordin