Alla grenar
Cykelcross

Cyclocross EM Col de Vam, Inherent, Nederländerna

Två spännande och lärorika tävlingsdagar på Col de Vam, Inherent, Nederländerna. Årets Em-bana bjöd på en inte så teknisk, men desto mer fysiskt krävande bana på mestadels gräs, lite asfalt och ett kort parti kullersten. En lång klättring upp mot varvning och mål och några kortare, blöta tungkörda gräspartier var de största fysiska utmaningarna. Ett ovanligt kort varv öppnade för fler varvade cyklister än vanligt.

Sveriges lag bestod av 8 cyklister.

På lördagen körde Dam Junior och Herrar U23

Först ut vad Damer Junior med Alma Johansson och Stina Kagevi på startlinjen. De gjorde båda bra prestationer, vilket gav en 20-plats för Alma och en 30:e plats för Stina. Alma kom iväg riktigt bra i starten och låg runt en 5-6:e plats, men föll sedan tillbaka lite i startfältet. Alma krigade dock på bra under loppet trots att benen kändes trötta. Stina körde sitt första lopp utomlands och startade i sista startled. Det var en del krascher strax efter starten, men trots detta körde hon upp sig bra under loppets gång.

Vann gjorde Zoe Backstedt, som tävlar för Storbritannien.

Herrar 23 Representerades av Carl Kagevi och Filip Mård.

Filip gjorde ett bra och mycket väldisponerat lopp i det starka startfältet. Han kom i mål på 32:a plats efter att ha plockat några extra placeringar på slutet. Carl hade tyvärr en sämre dag och valde att bryta tävlingen.

Ryan Kamp från Nederländerna vann herrarnas 23-lopp.

På söndagen var det Herr junior och Herr elits tur att tävla.

I herrjuniorklassen, som hade det största startfältet av alla klasserna med 65 startande, representerade Ville Merlöv, Alvin Dhal och Paul Grejus Sverige.

Alvin kraschade ganska rejält under loppet och slog i knät, men körde ändå in på en 37:e plats, tätt följd av Paul som 38:a. Ville kom in som 51:a. Alla körde igenom hela loppet utan att bli avplockade och även om killarna var lite missnöjda med sina placeringar visar de att de kan vara med och fightas i riktigt hårt motstånd.

Vann gjorde Aaron Dock, från Belgien.

I Herr Elit var det David Eriksson som representerade Sverige. Han gjorde ett stabilt lopp utan några större missöden och slutade på 26:e plats. Vann gjorde Lars Van der Haar från Nederländerna.

Sammanfattningsvis var det fina insatser i alla klasser. Cyklisterna gjorde sitt bästa utifrån förutsättningarna och har fått värdefull erfarenhet inför kommande stora lopp och mästerskap.