Meny
Cykelcross

38 392 åskådare på Cykelcross-VM

CX-VM (UCI Cyclo-Cross World Championships) avgjordes i helgen inför storpublik i Valkenburg-Limburg, Nederländerna. Över 38 000 åskådare trotsade minusgrader och snöfall för att se mäktiga cykelcrosstävlingar där Belgien tog hem världmästartitlarna i elit och U23. Wout Van Aert gick in solo på målrakan och tog hem sin tredje världsmästartitel. Sanna Cant vann dam elit och U23-titeln gick till Eli Iserbyt. Martin Eriksson som representerade Sverige i elitklassen gjorde ett av sina bättre internationella lopp och slutade 41:a.

Hela CX-laget gjorde bra ifrån sig på VM-banan som satte både teknik och fysik på rejält prov. Emil Lindgren slog till med en 17:e plats, personbästa och även den bästa svenska VM-placeringen någonsin. Anton Niederbach körde även han riktigt starkt och slutade på en 36:e plats i juniorklassen.  Hannes Forsby (U23) som kom 52:a.

Otroligt kul att vi kunde få in en åkare topp 20 och att flera av de svenska åkarna gjorde sina bästa prestationer för säsongen på VM, jag tycker att vi steg för steg närmare oss de stora nationerna som vi måste komma ihåg har ett försprång på 50-60 år, säger Hans Mård, förbundskapten CX.

På VM nästa år blir det spännande att följa svenskarna i Bogense, Danmark.