Alla grenar
BMX

VM I BMX FREESTYLE

Det har blivit dags för VM i Freestyle BMX.
Våran landslagscyklist Jacob Nedler har tagit sig till Kina och Chengdu där han ska försöka slåss om medaljerna samt försöka kvala till OS nästa år.
BMX finns sedan tidigare med på OS schemat då det gjorde debut 2008 med BMX Racing och nästa år är det då dags för BMX Freestyle.

Jacob som har under de senaste åren varit toppåkare i Sverige och har under 2019 fått stöd från förbundet och förbundskapten Johan Fransson.

Jag har följt Jacob under flera år då han från grunden kommer från racing scenen där han var en mycket lovande cyklist, att han sen gick över till freestyle och få jobba med honom nu är otroligt kul. Jacob har ett grymt flow när han kör och ett stort utbud av trix i bagaget och om allt stämmer under veckan kan det gå riktigt bra. Tanken var att Jacob skulle kört Världscupen som gick i Kina förra helgen men valde att stå över den pga av en skada han dragit på sig tidigare under året och vi bestämde därför att lägga all fokus på VM. Jacob har under året fått stöd till diverse träningsläger för att kunna förberedda sig så mycket som möjligt och när jag träffade honom strax innan han skulle åka till Kina så var det en cyklist som var redo att kämpa. Säger FK Johan Fransson.

På torsdag drar VM igång för Jacob med träning på den nybyggda arenan och på fredag kör kvalet igång.

Lycka till Jacob och kör hårt.

Vi kommer som vanligt hålla er uppdaterade på våran instagram så in och följ oss där @svenskabmxlandslaget.