Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_5026_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /var/www/html/scf.se/wp-includes/wp-db.php on line 2033
SCF Svenska Mästerskapen 2021 BMX i Ängelholm väntar - BMX - Svenska Cykelförbundet
Alla grenar
BMX

SCF Svenska Mästerskapen 2021 BMX i Ängelholm väntar

Till helgen, är det äntligen dags för SCF Svenska Mästerskapen 2021 BMX i Ängelholm. Engelholm BMX (EBMX) står som värd och för många cyklister är det årets första tävling, så suget att få träffas och tävla igen är stort. Klubben har höga förväntningar och räknar med ett deltagarantal upp mot 190 cyklister och en uppmuntrande publik.

Jag ser väldigt mycket fram emot att åka ner till Ängelholm för att se vilka som tar hem titlarna under helgens tävling. Ängelholm har Sveriges bästa bana och det blir alltid spännande race när vi är här. Det ska bli kul att se hur cyklisterna har utvecklats under pandemin då jag inte kunnat följa dom på samma sätt som tidigare år. Mest intressant för mig detta år kommer vara 15-16årsklassen och juniorklassen. Det blir spännande att se vilka som kommer fightas om pallplatserna, säger Johan Fransson, Förbundskapten BMX, Svenska Cykelförbundet.

I juniorklassen jagar cyklisterna inte bara titeln utan även efter UCI-poäng och just detta år ligger Sverige på en andraplats i världsrankingen. Det är mycket tack vare juniorcyklisten Einar Lindberg som i skrivande stund är ledande i världsrankingen bland juniorer. Einar bor och tränar på UCI-centret i Schweiz, men kommer till Sverige för att delta i helgens BMX-SM. Ängelholms Benjamin Björklund är en annan lovande junior som dessvärre skadade sig under Europacupen i Frankrike och som inte kommer kunna delta. Fler lovande cyklister inför helgens SM är Oliver Benatti från Malmö och landslagscyklisten Tim Slettenmark från Älvsjö.

Tack vare att pandemirestriktionerna lättat, kommer det stundande SM-arrangemanget bli snarlikt som före pandemin. Det som är förändrat är att vi kommer ha två stycken läktare som också är mycket större än vad de har varit tidigare. Det blir en läktare för publik och en för cyklister. För att minimera trängsel vid heattavlorna kommer vi spinna vidare på Märstas införande med att publicera information och resultat under tävlingens gång på vår Facebooksida, säger Therese Björklund, Tävlingsledare, EBMX.

Engelholms BMX-Facebooksida hittar ni HÄR

EBMX och SCF hälsar både cyklister och publik välkomna till Ängelholm och ser fram emot en händelserik och nervpirrande helg!

Pandemirestriktioner kommer att följas.

 

EBMX som klubb grundades 1983 och hade till en början sin bana i Munka-Ljungby, strax utanför Ängelholm. År 2013 byggdes en ny bana i Ängelholm som hittills varit värd för European Championship 2013, UCI BMX Supercross World cup 2015 och har även genomfört ett par Nordiska Mästerskap (NM), Svenska Mästerskap (SM), SWE cup och SummerRace.


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_5026_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /var/www/html/scf.se/wp-includes/wp-db.php on line 2033