BMX

Rapport från Europacup 3-4

Landslaget och våra två utvecklingscyklister var i i Belgien och cyklade Europacupen 3-4. Detta var vårt första uppdrag med ny förbundskapten och det nya laget.
Cyklisterna hade under veckan tidigare varit nere och tränat på banan och det syntes på träningen som var på fredagen då de tog för sig och kände sig bekväma med banan.

Vi hade två Elit cyklister med oss och för Oscar Jägerstedt (Malmö) började tyvärr inte helgen på bästa sätt då han gick ner hårt i backen på lördagens uppvärmning. Han kunde själv gå av banan men vi kunde snabbt konstatera att det inte skulle bli någon fortsatt körning för honom denna helg. Med skrapsår, skadat knä och höft är det rehab som gäller den närmsta tiden. Filip Svanberg (Kungsbacka), vår andra Elit cyklist var ojämn under helgen då huvudet inte var med i alla heat men han tog sig i kragen och visade upp att han har i klassen att göra. Filip tog sig vidare från grundomgångarna båda dagarna men sen tog det tyvärr slut, men vi ser att utvecklingen går helt åt rätt håll och tar nya tag framöver.

Våra två utvecklingscyklister då?

Felicia Klingström (Älvsjö) som är yngst i den hårda klassen, Tjejer 15-16 år, hade mycket nerver då det var hennes första tävling och vågade till en början inte ta för sig mot de äldre tjejerna men när vi fått rätt på de delarna, visade hon upp varför hon är att räkna med i framtiden. Felicia visade god teknik på banan men saknar lite tryck i benen i starten vilket vi framöver kommer jobba hårt med. En fin kvartsfinal på söndagen avslutade hennes helg.

Sist och absolut inte minst vår SOK cyklist, Einar Lindberg (Märsta). Lägg namnet på minnet för ni kommer höra det igen. Einar visade under helgen upp en inställning och attityd som ingen kunde ta miste på. Han hade bara ett mål i sikte – att vinna – och som han vann!  Einar tog segern i samtliga heat båda tävlingarna (16 st totalt) och fick ställa sig högst upp på pallen båda dagarna. Att kunna prestera på samma höga nivå två dagar i rad när tävlingarna håller på en hel dag är väldigt stort.

Tävlingen är även den näst största tävlingen efter VM som kommer gå på samma bana senare i år och Einar har nu satt hård press på konkurrenterna.

Einar Lindberg satte press på konkurrenterna och vann samtliga heat (16st)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi vill även ge en eloge till övriga cyklister som var på plats och visade god cykling. Svensk BMX är på uppgång!

Nästa uppdrag för våra cyklister är Europa cupen i Norge den 4-5 Maj.

Följ gärna vår resa på Instagram: @svenskabmxlandslaget

//Johan Fransson, förbundskapten BMX