Meny
BMX

Fin SWE Cup-helg hos Lerums BMX – med många spännande race

Lerums BMX stod för ett fint arrangemang av SWE Cup 3 och 4. Det blev spännande tävlingar, inte minst i elitklassen som hade besök från Norge. Vår svenska toppjunior Vincent Molén vann alla heat på lördagen medan Adam Wollmo Karlsen vann finalen på söndagen.

”Jag tycker SWE Cup bjöd på spännande racing båda dagarna och ser ljust på framtiden då jag ser att de större klasserna växer mer och mer. I elitklassen var det två nästan fulla grindar och så saknar vi ändå x antal cyklister denna helg”, säger förbundskaptenen Johan Fransson som var på plats under SWE Cup-helgen i Lerum..

I klassen 15–16 så ser vi starka cyklister som är på väg upp de närmaste åren och mest imponerande denna helg var Axel Borgström, 14 år från Malmö, som klassat upp sig till 15–16 och gick och vann på lördagen och en andra plats på söndagen efter att han blev passerad av Måns Berner precis innan mållinjen.

I elit var det Vincent Molén som visade sig starkast på lördagen. Han vann alla heat samt finalen. Bakom sig hade han en annan cyklist som imponerat hela året, nämligen William Lindström som klassat upp sig till elit, På tredje plats hade vi Adam Wollmo Karlsen, som tävlar flitigt utomlands, på trevligt besök från Norge.

På söndagen så såg Vincent och Wille starka ut igen men båda missade starten i finalen. Vincent gick senare ner i andra sväng och fastnade med Wille. Det var istället vår vän från Norge som körde hem förstaplatsen. Adam Wollmo Karlsen segarde närmast före Oskar Åberg och Oliver Benatti på en tredjeplats.

SWE Cup 3 lördag, elitklassen

  1. Vincent Molén
  2. William Lindström
  3. Adam Wollmo Karlsen

SWE Cup 4 söndag, elitklassen

  1. Adam Wollmo Karlsen
  2. Oskar Åberg
  3. Oliver Benatti

”Härligt att se en massa bra racing denna SWE Cup-helg och ser fram emot nästa race”, säger Johan Fransson.

Hans Pettersson, tävlingsledare hos arrangerande Lerums BMX, var också mycket nöjd efter SWE Cup-helgen:

”Det var en riktigt bra tävlingshelg med bra väder och totalt 115 cyklister som bjöd på högklassig BMX-racing. Allt från de yngsta kidsklasser till de äldsta cruisercyklisterna gjordes storartade prestationer och bjöd publiken på god underhållning. Det är flera yngre cyklister i år har tagit klivit upp i Elitklassen som gjorde att denna i år var ovanligt stor med 14 cyklister som visade upp BMX-racing på hög nivå Som tävlingsledare kan jag bara tacka alla funktionärer, cyklister och publik för en trevlig tävlingshelg.”

SWE Cup/Sverigeserien och SM i BMX 2023

Text och foto: Svenska Cykelförbundet


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen.