Alla grenar
BMX

Johan Fransson blir ny förbundskapten och nationstränare BMX

Johan Fransson, har tackat ja till uppdraget som förbundskapten BMX 2019. Med en gedigen bakgrund inom BMX har han under lång tid varit en del i BMX utveckling både på landslagsnivå och klubbnivå.

Jag ser väldigt mycket fram emot rollen som förbundskapten och nationstränare för BMX. Med min bakgrund som aktiv BMX-cyklist med erfarenhet och kompetens från både tränings- och tävlingsledet så kan jag hjälpa till att lyfta de cyklisterna i deras satsning. Det är viktigt för cyklisterna att ha med sig ledare på tävlingar som ser de små detaljerna med vad som kan ändras och förbättras på banan, så att cyklisterna får hjälp att prestera det bästa de kan. Jag har stora förhoppningar om framtiden och ska bidra till att svensk BMX ska bli större och bättre, säger Johan Fransson.

Johan Fransson, 34 år, har cyklat i BMX-landslaget i 12 år från det han blev junior tills han avslutade sin aktiva cykelkarriär. Efter det har han haft en tränarroll i Älvsjö BMX, hjälpt unga cyklister i deras satsningar och även assisterat svenska BMX-landslaget.

Som aktiv tog Johan bland annat 16 SM-guld, 3 NM-guld och ett flertal övriga nationella och internationella medaljer. Johan gjorde en OS-satsning mot London 2012 och kom då så långt som till testtävlingen på banan.

Vi är glada att Johan Fransson med sin gedigna bakgrund inom svensk BMX är villig att ta sig an rollen som förbundskapten och nationstränare för svensk BMX, säger Leif Karlsson, generalsekreterare Svenska Cykelförbundet.

Rekryteringen av ny förbundskapten har skett i samråd med grengrupp BMX som aktivt har bidragit med att finna den bäst lämpade personen för uppdraget som nästa förbundskapten och nationstränare för BMX.

Vi är tacksamma för det arbete nuvarande förbundskapten Fredrik Källberg har genomfört och tackar honom för hans insatser. Framtiden för BMX ser ljus ut och vi har stora förhoppningar att vi till OS 2024 har deltagande BMX cyklister på både dam- och herrsidan, fortsätter Leif Karlsson.