Alla grenar
BMX

Fint SM i Lerum blev bra genrep inför EM för landslagsjuniorerna

SM-tävlingarna i Lerum fick mycket beröm av förbundskaptenen Johan Fransson. Han var också nöjd med vad alla fyra landslagsåkarena presterade nu när det vankas EM i Belgien redan på lördag för alla utom Einar Lindberg, som fokuserar på VM i Frankrike senare i juni.

De tre landslagsjuniorera Felicia Klingström, Vincent Molén och Tage Turander har alla härdats under säsongens tävlande på Europacupen. På SM visade de både åkmässigt och i placeringar att det har gett utdelning. Här är resultaten i UCI-klasserna på SM:

Herr elit

  1. Kim Wedin
  2. Gabriel Mårtenson

Herrar U23:

  1. Einar Lindberg
  2. Oliver Benatti

Damjunior

  1. Felicia Klingström

Herrjunior

  1. Vincent Molén
  2. Tage Turander
  3. Benjamin Björklund
  4. William Skarp

”Jag tyckte det såg väldigt bra ut. Åkmässigt såg relativt sett Vincent starkast ut. Han gjorde det bra i Europacupavslutningen i Lettland. det var viktigt för honom att visa att han kan ta sig till en final oh ha det i ryggen inför EM”, säger Johan Franson.

Vincent Molén var vass här under Europacupavslutningen i Lettland och tog med sig formen in i ett välarrangerat SM i Lerum.

”Men alla de andra tre såg också väldigt PÅ HUGGET ut i sin åkning, en indikation på att formen är på väg. De träffade rätt på ett bra sätt.”

Förbundskaptenen gillar också det jobb Lerums BMX gjorde med SM-arrangemanget i stort.

”Soligt och bra väder är ju alltid en fin grund och jag tyckte att tävlingen flöt på bra i ett okej tempo. Kul att vi i den högsta klassen har en full final. Det var sammantaget bra racing och ett bra SM.”

I veckan åker Felicia Klingström, Vincent Molén och Tage Turander till Dessen i Belgien för att tävla i EM.

”EM är minst lika viktigt som VM för de yngre cyklisterna. Jag tycker att vi har lyckats bra med toppning. Einar inte hundra procent toppad, men han står över EM och och har ytterligare några veckor på sig att vässa den”, säger Johan Fransson.

Hur ser EM-banan i Dessel ut?

”Det är först och främst en vanlig kulle, sedan är det en ganska smal bana. En mindre bana, back to basic.”

Senare i juni är det VM i Frankrike. Av juniorerna är det Felicia och Vincent som har kvalat in med full uppbackning och Ture avstår. Då tillkommer Einar Lindberg i U23-klassen.

”Einars UCI-träningsgrupp har valt att lägga all satsning på VM. i ställer för EM åker de till Frankrike för att lära känna den nybyggda VM-banan. Det är prio på så bra VM-förberedelser som möjligt.”

Text: SCF
Foto: Älvsjö BMX och SCF