BMX

Europacupen BMX Sarrians, Frankrike

Det närmar sig ny Europacup i BMX och denna gång är det deltävling 7-8 som körs i Sarrians, Frankrike den 25-26 maj.

Följande cyklister kommer att delta:

Landslaget:
Filip Svanberg, Kungsbacka bmx

Utvecklingslaget:
Einar Lindberg, Märsta Bmx
Felicia Klingström, Älvsjö Bmx.

Oscar Jägestedt, vår andra landslagscyklist börjar känna sig stark igen efter sin skada men efter samtal har vi bestämt att han även avstår denna tävling för att inte riskera att dra på sig något nytt för snabbt.

Ny helg och ny tävling. Vi åker ner till Frankrike med hög energi och grymt motiverade cyklister. Vi hade vår bästa helg i Norge för någon vecka sedan och man känner att det vi fick ut av våra cyklister där hänger med oss och jag har stora förhoppningar om bra cykling även denna helg, säger Johan Fransson, förbundskapten BMX.

Felicia har kämpat på hårt sedan Norge och känns bara starkare och starkare för varje dag. I Frankrike blir det tufft med många tekniska cyklister men banan passar henne och målet är att få bra flyt och kunna använda hoppen till hennes fördel.

Einar fortsatte fint i Norge med en vinst och en andra plats. Han har nu tagit sig upp i ledningen i hela cupen och målet är att behålla den efter helgens tävling.  Einar körde EM på samma bana förra året och tog då en fin 5 plats, nu är han laddad att klättra ännu högre för denna tävling.

Filip som tog två fina semifinaler i Norge har även hunnit med att köra en världscup nere i Papendal där han cyklade mycket bra.

Vi har talat mycket om små detaljer sedan Papendal som Filip har jobbat på och jag vet att han är hungrig för mer, säger förbundskapten Johan Fransson.

För övrigt är det endast William Levin som åker ner som enda svensk cyklist utanför landslaget, men som kommer att få bo och peppas tillsammans med dem.

Följ resan på instagram på @svenskabmxlandslaget.