BMX

BMX EM i Valmiera 11-14 Juli

Det har blivit sommar och vi närmar oss de större tävlingarna för året. I helgen körs SM i Malmö och veckan därpå rör sig landslaget över till Lettland, Valmiera för att köra EM.

Följande cyklister kommer att delta:

Landslaget:
Filip Svanberg, Kungsbacka bmx

Utvecklingslaget:
Einar Lindberg, Märsta Bmx
Felicia Klingström, Älvsjö Bmx.

Filip Svanberg som senast vann de 2 första deltävlingarna i SWECup i Lerum är startklar och redo för nytt mästerskap. Det blir dock en tuff tävling då Europas bästa kommer att vara på plats men vi hoppas och tror utvecklingen som vi sett under året håller i sig och att vi kan få fram allt vad vi har för tävlingen.

Felicia som kört kanon under året i 15-16 års klassen i Europacupen och ligger högt upp i listorna ska nu få tävla endast i 15 års klassen. Banan i Valmiera är lång och vad vi sett på bilder så är den även teknisk och kommer att passa henne väldigt bra.

Einar som i sin tur leder hela Europacupen har ett mål i sikte för EM och det är att stå högst upp på pallen. Förra året tog han sig till final och slutade på en 5 plats men det är inget han nöjer sig med i år och han har all anledning till att känna och tänka så.

Under hela året har jag fått se hur Einar utvecklats på banan men framför allt i sitt tänk och prat kring tävlingarna, han har gått till att bli den som alla andra är oroliga att ha i sitt heat eller bredvid sig. Einar har under året vunnit över alla som kommer delta på EM och är snabbast idag men det är BMX vi sysslar med och allt kan hända.

Är det en bra dag och allt sitter som det ska så kan han gå hur långt som helst säger förbundskapten Johan Fransson.

Det är en speciell känsla att åka över till Lettland, Valmiera då det är här den tvåfaldiga OS mästaren Maris Strombers kommer ifrån. Han och Lettland har lyft sporten under många år och vi ser fram emot att få ta del av den Lettiska atmosfären.

Förutom landslaget så så är det 3 cyklister från Sverige som åker över och vi ska tillsammans jobba för att visa upp de blå gula färgerna.