Gravel

Gravel Grit’n Grind och Isaberg kompletterar i SWE Cup 2024

Nu kan vi med glädje presentera premiärsäsongen av SWE Cup gravel. Cupen kommer bestå av tre deltävlingar och tre tävlingsklasser. SWE Cup 2024 körs i Isaberg, Gravel Grit’n Grind utanför Halmstad och Dalsland som redan är presenterad som SM-arrangör.

Vissa detaljer kvarstår, men dessa beräknas falla på plats de närmaste veckorna – och vi kan redan nu presentera de två orter som kompletterar den redan klara SM-arrangören i Dalsland som också blir SWE Cup.

Deltävlingarna i SWE Cup gravel 2024

  • 2 juni: Isaberg Gravel
  • 18 augusti: Gravel Grit’n Grind stage 3 (Halmstad)
  • 21 september: Dalsland Gravel Race (Bengtsfors), även SM

Klicka in till all fakta om SWE Cup gravel 2024 här!

”Vi har valt att hålla det relativt enkelt utifrån bra diskussioner mellan de tre arrangörerna. Exempelvis har vi säkerställt ett lågt insteg då man i alla klasser (utom elit) kommer kunna köra med en motionslicens. Vi kommer utvärdera upplägget under året och se om det finns anledning att göra annorlunda med klasserna i framtiden. Men, detta är upplägget vi kör med inledningsvis”, säger Fredrik Kessiakoff, grengruppsansvarig i gravel.

Om det finns tävlingsarrangörer som ”missade tåget” 2024 så kommer det nya chanser att ansöka om att få arrangera SWE Cup året efter.

”Ja, vi kommer också under våren 2024 öppna upp för fler arrangörer att ansöka om att vara en del av SWE Cup 2025”, säger Fredrik Kessiakoff.

Text: SCF
Foto: Gravel Grit’n Grind/ jeppekirk.com


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners.