Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_5026_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /var/www/html/scf.se/wp-includes/wp-db.php on line 2033
Stabil insats av Gustav Johansson på annorlunda EM-bana - Bancykel - Svenska Cykelförbundet
Alla grenar
Bancykel

Stabil insats av Gustav Johansson på annorlunda EM-bana

EM i bancykling är över. Tävlingarna avgjordes på en 400 meter lång utomhusvelodrom i Fiorenzuola i Italien.

Sverige hade en cyklist på plats, Gustav Johansson. Gustav ställde upp i fyra olika grenar i herrar U23: Eliminering, Poänglopp, Scratch och Omnium.

– Vi hade en plan för Gustav under veckan som blev lite omkullkastad i och med att schemat fick göras om beroende på att det drog in dåligt väder några dagar, säger Johan Carelle, förbundskapten bancykel.

Tävlingarna började med Eliminering och det var en bra start för att bli bekant med en klart annorlunda bana.

Efter det stod poänglopp på tur och Gustav gjorde en mycket stabil insats och var aktiv under loppet, det hela resulterade i en 10.e plats till slut, vilket är ett mycket bra resultat i den tuffa konkurrensen.

Dagen efter var det dags för Scratchloppet som Gustav bara såg till att ta sig igenom på ett bra sätt för att spara så mycket energi som möjligt inför veckans stora mål, Omnium som skulle gå dagen efter. Men det blev ändå en 12:e plats vilket också är ett bra resultat.

Sedan var det dags för det som var huvudfokus för veckan, Omnium. Det började med Scratch, där blev Gustav 9:e cyklist över mållinjen, en bra start på Omniumet. Efter det var det dags för Tempo, även där blev det en 9:e plats för Gustav. Den tredje grenen var Eliminering, en annorlunda variant, eftersom det var en så lång bana plockade man av en cyklist vid varje målpassering, tyvärr så blev Gustav tredje cyklist som blev avplockad, en 16:e plats i grenen och inte riktigt det vi hade hoppats på. Därefter skulle allt avgöras i poängloppet, ett lopp som gick i full fart från start, Gustav försökte köra taktiskt och satsa på att komma iväg i någon utbrytning och försöka ta ett varv på klungan, det visade sig vara svårt att komma i väg på den här banan, men 3 poäng blev det vid en av spurterna i alla fall och det räckte till slut till en 12e plats i Omnium.

På det hela taget ett väl genomfört mästerskap och viktig erfarenhet att lägga i ryggsäcken inför kommande tävlingar och SM Bancykel som avgörs i Falun den 7-8 november.  Anmälan till SM görs på Swecyclingonline. 

Gustav Johansson på U23 EM i bancykling.  Tävlingarna avgjordes på en 400 meter lång utomhus velodrom i Fiorenzuola i Italien.

 

 


Warning: mysqli_query(): (HY000/1021): Disk full (/tmp/#sql_5026_1.MAI); waiting for someone to free some space... (errno: 28 "No space left on device") in /var/www/html/scf.se/wp-includes/wp-db.php on line 2033