Meny
Bancykel

Johan Carelle blir ny förbundskapten bana

Johan Carelle, tävlingsledare för kommande helgs SM-tävlingar i Falun har tackat ja till uppdraget som förbundskapten bancykel 2019. Som ordförande i grengrupp bancykel och ansvarig för verksamheten i Sveriges hittills enda inomhusvelodrom har han daglig kontakt med och mycket kunskap om bancyklingen.

Jag ser uppdraget som förbundskapten som en spännande utmaning där min målsättning är att få ut fler svenska cyklister att tävla på den internationella bancykelscenen. Mitt fokus kommer att ligga på U23 och juniorer, naturligtvis både herrar och damer. Jag ser framför mig ett tätt samarbete med grengruppen där vi tillsammans ska försöka lyfta bancykling till en attraktiv och framgångsrik gren inom svensk cykling. En annan stor målsättning är att få fram cyklister som kan vara med och tävla om medaljer på internationella mästerskap i bancykling.

Johan Carelle, 51  år, kommer från Stockholm men bor sedan 2007 i Falun. Han har en bakgrund som landsvägscyklist med en JSM medalj i lagtempo som främsta merit.

Vi är glada över att ha flera drivande krafter inom bancyklingen, och ser fram emot samarbetet med Johan Carelle i hans nya roll, säger Leif Karlsson, generalsekreterare för Svenska Cykelförbundet. Tidigare förbundskapten, David Mayer, har gjort ett riktigt bra arbete med att bygga upp disciplinen bana och vi börjar nu se resultat i form av flera duktiga bancyklister i Sverige som står sig internationellt.