Meny
Bancykel

Gustav Johansson ende svensk på EM i bana

Gustav Johansson representerade Sverige under årets upplaga av Europamästerskapen för juniorer och U23 i schweiziska Aigle 21-26 augusti.

EM som tidigare i år var planerat att hållas i italienska Montichari, blev av olika omständigheter inställt, varpå internationella cykelförbundet klev in för att återuppta arrangemanget, med enbart några veckors framförhållning. Trots glädjande besked om att UCI tog sitt ansvar för att arrangera EM, var det en omöjlighet för oss från svenskt håll att ställa upp med en hel trupp. Vi var till vår besvikelse helt enkelt tvungna att ställa in vårt deltagande.

Vad vi dock öppnade upp för var deltagande på eget bevåg, något som Gustav Johansson, Team Ormsalva – Bianchi nappade på, vilket också bevisar att Gustav har tydliga och höga mål inom bancykel.

Gustav som första års U23 cyklist var en av de yngre deltagarna i fälten. Discipliner Gustav tävlade i var Eliminering, Scratch, Omnium och Poänglopp. Inledningen genom Eliminering och Scratch gick för Gustavs del tyvärr inte som tänkt, dock avslutade Gustav EM mycket starkt genom att placera sig på en 13:e plats i hans Poängloppsfinal (där han också är regerande nordisk mästare) och på en 16:e plats i Omniumfinalen. Detta tyder på en stark kapacitet hos Gustav och mer kommer vi att få se. Poängloppet vanns av Edgar Stepanyan från Armenien och Omnium av Ethan Hayter från Storbritannien.

För fullständiga resultat: http://uci.ch/track/results/