Meny
Bancykel

Christoffer Eriksson, Jonas Månsson och Neo Viking åker till EM i bana

Johan Carelle, som är förbundskapten för bancykel, har tagit ut tre cyklister till junior- och U23-EM i Portugal. EM-tävlingarna på velodromen avgörs sent under multimästerskapet i Anadia, 14–19 juli närmare bestämt.

De uttagna är i tur och ordning:

  • Christoffer Eriksson, IF Manta Sport
  • Jonas Månsson, Ryska Posten SK
  • Neo Viking, Södertälje CK

Christoffer Eriksson (bilden ovan) har hunnit växa in i U23-klassen ordentligt nu, inte minst fysiskt. Han satsar hårt på de olika sprintgrenarna i bancyklingen och kommer köra keirin, sprint och en kilometer TT på EM.

”Det ska bli spännande att följa Christoffer. Han kommer få hjälp av en brittisk sprintcoach, Pete Mitchell. Styrkan och fysiken börjar Christoffer ha. Nu måste han lära sig taktiska spelet. En onsidecoach, som verkligen kan sprint kan vara riktigt bra för honom i det här läget av karriären”, säger Johan Carelle.

Jonas Månsson gör sin första säsong som U23-cyklist och kommer köra poänglopp och scratchlopp i Portugal.

Neo Viking i sprintkamp mot Jonas Månsson, som då i CK Uni, på SM.

Neo Viking är andraårsjunior och kommer köra omnium, som är bancyklisternas mångkamp, och scratch i Anadias inomhusvelodrom där EM avgörs.

”I och med att det är första U23-säsongen är Jonas med för att se och lära. Han körde riktigt bra just innan årsskiftet i Schweiz, men det var i U19. Nu är de bästa i Europa med. För Neo är det sista chansen att få med sig en riktigt bra EM-placering som junior och jag tror framför allt att omnium kan passa honom. Han är tillräckligt åkstark för att lyckas när flera grenar staplas på varandra”, säger Carelle.

Text och foto: Tomas Larsson/SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare alla dessa företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen. Kolla gärna in dem nedan!