Alla grenar
Bancykel

Anna Beck satte supertid på ban-SM – överraskade sig själv

Anna Beck, som är nominerad till bästa kvinnliga idrottare, på Idrottsgalan i januari har dubbla VM-guld och två silver på Paralympics på landsväg. På SM i Falun fick hon verkligen feeling för bana igen.

Hon har jobbat heltid i höst och gått ner på en träningsnivå med ”bara” tio timmar i veckan.

”Fortsätter det med den träningsnivån kommer jag inte att tävla i vinter, även om det nu blir ett VM i mars-april. De har inte fått fram någon arrangör där så vi får se. Men SM var en kul grej, även om jag hade hoppats på motstånd nu när jag anmälde mig i damer elit. Men jag tycker att det är viktigt att vi paralympier tävlar på SM så jag åkte hit ändå, bara med ett fokus: slå mitt pers på banan här i Falun, 4.15,7 är det”, sa Anna Beck innan loppet.

Och 2021 var året där det mesta funkar på tävlingsbanan för Anna Beck. Hon trodde att hon putsat den med några tiondelar. Men det blev i stället exakt 6,2 sekunder!

”Ja, efter den här tiden kanske jag ska sluta elitträna. Det kanske är så här jag ska träna”, skrattar Anna Beck.

Möjligen träna på att känna vilken fart hon håller – en vass finländska som körde utom tävlan sparrade då hon kom ifatt men sedan inte mycket mera.

”Jag hörde fel och trodde att jag hade kört på 4.16 och var nöjd med det. Det här är ju helt fantastiskt. Tokyoformen håller i sig”, utbrister Anna Beck, som var sexa på förföljelseloppet i Paralympics efter att ha känt sig dålig i kroppen så nära inpå resan till Tokyo innan allt kändes bättre och det blev två silver på landsväg.

VM i bana för paracyklister, som skulle ha gått i mars-april, är osäkert om det kommer att arrangeras. Men det skulle kunna dyka upp en inspirerade tävling med på bana på närmare håll för Anna i februari.

”Ja, jag har varit på en arrangör i Norge. Och nu är jag plötsligt riktigt taggad att tävla på bana redan i vinter. Det här blev en boost…”

Text och foto: Tomas Larsson

MYCKET mera snack om hur Anna Beck ser på den framtida cykelkarriären och det fantastiska 2021 kommer när vi närmar oss Idrottsgalan. Missa inte den intervjun!