Meny
Bancykel

Svensk seger i Vienna GP 2018 (UCI 1)

Vienna GP 2018 UCI 1. som gick av stapeln den 11 oktober i den österrikiska huvudstaden blev en framgång för våra svenska cyklister, främst genom Kalle Berglund (Södertälje CK) som under lördagens junior scratchlopp lyckades vinna. Kalle lyckades tidigt under loppet bryta sig loss och inom loppet av två kilometer ta ett varv på klungan. Otto Strandqvist (Velodrom CK) tog ett stort ansvar och körde nästan ikapp övriga två utbrytare i jakten på en andra plats. Otto placerade sig slutligen 8:a.

Vidare under söndagen tävlades det i den prestigefyllda Madison dicsiplinen där Kalle och Otto skakade hand på podiet som andraplacerade efter de urstarka österrikarna Viehberger och Wafler. Det blev en rafflande strid om poängen, där Otto Strandqvist tidigt höjde tempot till respektabel tävlingsfart. Våra svenskar i duell mot österrikarna var de överlägset starkaste paren som distanserade sig från övriga par och som växelvis kämpade om poängen. Taktiken växlade om vartefter men tempot var alltid högt där våra svenskar till slut fick se sig besegrade av Viehberger och Wafler.

Otta Strandqvsit, Velodrom CK och Kalle Berglund, Södertälje CK på pallen i Vienna GP 2018

Otta Strandqvsit, Velodrom CK och Kalle Berglund, Södertälje CK på pallen i Vienna GP 2018

Gustav Johanson (Team Ormsalva Bianchi) tävlade i elitklassen med ovanligt många cyklister som kom till start. Vienna GP lockade cyklister till elitklassen som resulterade i tre kvalheat inför finalheaten. De första åtta gick vidare och bland dessa var det cyklister av rang. Gustav var tyvärr ej med bland dem som gick till finalheaten men placerade sig ändå på en delad 25:e plats i samtliga discipliner. Madisonloppet, som inte var planerat blev dock av efter samtalskontakt med Junior Prado tävlande för Brasilien som också var en bra partner för Gustav. De lyckades dock inte fullfölja hela loppet och placerade sig i fallande ordning på en 12:e plats av de 17 startande paren.

Till resultatlistan: uci.org/track/results