Alla grenar
Trial

Trial-SM inställt efter beslut om att SM-veckan ställs in

Med anledning av regeringens beslut att förbjuda större evenemang (2020-03-11) har RF och SVT i samråd med Luleå kommun och Boden kommun beslutat att ställa in SM-veckan vinter 2020. Det innebär att SM i inomhus-trail i Luleå den 28-29 mars är inställt. I nuläget finns inga planer på att genomföra, Trial-SM inomhus, vid ett senare tillfälle.

– Beslutet är taget så det är bara att rätta in sig i ledet. Vad gäller kommande trialsäsong får vi vänta och se vad som händer, säger Mats Hult, förbundskapten trial.

SM-veckan vinter skulle ha genomförts 25–31 mars i Luleå och Boden, med SM-tävlingar i 20 olika idrotter. Nu ställs evenemanget in – efter regeringens beslut att förbjuda evenemang med mer än 500 personer.

– Att ställa in ett sådant stort och populärt evenemang som SM-veckan är ett mycket tungt beslut, men vi står inför en allvarlig situation där Riksidrottsförbundet självfallet tar det ansvar vi kan för att bidra till att hålla nere smittspridningen, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Läs mer på SM-veckans webbplats