Alla grenar
Trial

Möt VM-truppen trial på SM i Motala

På lördag den 15 september är VM-truppen på plats i Motala när SCF Svenska mästerskapen i Trial utomhus går av stapeln på Duntebergets arena. De flesta av deltagarna i Motala känner vi igen från SVT:s sändningar av SM-veckan vinter där cykeltrial varit en av de sporter som haft högst tittarsiffor de senaste åren. Bland favoriterna är flerfaldiga svenska mästaren Joacim Nymann liksom Nadine Kåmark som tog en silvermedalj på VM 2017. Nadine har fått dispens föra att köra SM med herrelitklassen då det inte finns tillräckligt med damcyklister inom trial i Sverige. Hon deltar på SM utom tävlan.

Trial-SM och Vättern Bike Games
Trial-SM utomhus arrangeras av Motala AIF CK under heldagsevenemanget Vättern Bike Games som arrangeras för andra gången. Eventet samlar inte bara Trialcyklister utan erbjuder också spännande BMX-tävlingar (half pipe), ett SM i Slopestyle (ej i SCF:s regi), XCO-stafett (mountainbike) och Minivättern MTB. På arenaområdet finns stationer för barn, food trucks, utställare för en heldag med cykel i fokus. Mer information om SM.

VM-truppen
Fyra av SM-deltagarna kommer att representera Sverige vid Trial-VM i Chengdu, Kina på UCI Urban Cycling World Championships 7-11 november, dessa är:

Nadine Kåmark, Partille TK – women elit
Joacim Nymann, Partille TK – men elit (20 tum)
Rasmus Lidén, Tranemo CS – men juniors (20 tum)
Alexander Karlsson, Hawkhills TK – men elit (26 tum)

”Det blir spännande att se både hur Nadine Kåmark, som tog sin första VM-medalj i Chengdu förra året och Joakim Nymann som tog sig till en femteplats i samma VM-final står sig i årets mästerskap”, säger Mats Hult, förbundskapten Trial. ”Båda två har haft en fin internationell säsong i år. Nadine ligger fyra på världsrankingen efter en andraplacering på världscupstävling och Joacim Nymann har presterat bra internationellt med bland annat en femteplats på EM”, fortsätter han.

UCI Urban Cycling World Championships 2018
Trial är en av de tre cykelgrenarna som korar sina världsmästare på UCI Urban Cycling World Championships 5-11 novemer i Chengdu, Kina. UCI-eventet arrangeras i Chengdus stadskärna för andra året i rad och samlar VM i grenarna Trial, BMX freestyle och Mountainbike XCE (sprint).