Alla grenar
Trial

Nadine Kåmark fyra på VM

Nu har svenska VM-truppen kommit hem från Chengdu i Kina, med erfarenheter från ännu ett världsmästerskap där de mött hårt motstånd och tävlat på krävande banor. Svenskarna har visat att de håller en fin nivå internationellt och kom hem med två individuella topp tio placeringar och en femteplats i nationstävlingen.

Nadine Kåmark var oerhört nära att återigen ta VM-medalj. I fjol tog hon sitt första VM-silver i Chengdu, men i år fick hon istället gratulera tre konkurrenter till pallplatserna. Guldet gick till tyskan Nina Reichenbach, som tog sitt andra raka VM-guld. Tvåa blev Manon Basseville från Frankrike och  Janine Jungfels från Australien knep bronset som lika gärna kunde ha varit Nadine Kåmarks då det var en oerhört jämn kamp om tredjeplatsen. Nadine tog sig hela vägen till final där hon körde stabilt och fick lika många poäng som trean.

Joakim Nymanns som haft en fin internationell säsong även i år med en femteplats på EM slutade sitt VM med semifinalen och slutade totalt på en sjundeplats i 20″-klassen i hård konkurrens. Vann gjorde Thomas Pechhacker från Australien, Ion Areitio, Spanien tog silver och Dominik Oswald, Tyskland tog brons.

Svenska resultat:
Sverige kom 5:a i lagtävlingen
Nadine Kåmark, 4:a (Dam elit)
Joacim Nymann, 7:a (20″ herr elit)
Rasmus Lidén 10:a (20″ herr junior)
Alexander Karlsson 18:e (26″ herr elit)