Meny
Trial

Hilda Andersson ordnade medalj på världscupen efter superstark final

”En dröm som har gått i uppfyllelse!” Det säger Hilda Andersson, som fyller 16 år i år men redan tillhör världseliten i damsenior, efter brons på världscupen i Spanien där cykeltrial är som störst. 

Arvikas Hilda Andersson hamnade i ett väldigt fint sällskap i söndagen final.

Tysklands Nina Reichenbach samt de bägge hemmaåkarna, regerande världsmästaren  Vera Baron Rodriguez och Lala Esquis Casanovas ”skulle” göra upp om medaljerna, trodde de flesta. Men Arvikas supertalang var tvåa med hugg på guldet efter tre av de fem stationerna med 30, 20 30 poäng.

Reichenbach och Rodriguez fick gräva djupt för att besegra Hilda, som noterade samma poäng som den sistnämnde men med sämre bästaresultat.

”Jag är otroligt nöjd med min prestation. Allting kändes otroligt bra hela helgen. Jag har haft en fantastisk kul och mäktig helg – och att även det ledde till en tredjeplats är helt fantastiskt. Jag är otroligt nöjd med helgen, tror inte jag hunnit smälta det än – en dröm som gått i uppfyllelse”, säger Hilda Andersson.

Finalresultat damer elit

  1. Nina Reichenbach, Tyskland 180
  2. Vera Baron Rodriguez, Spanien 160
  3. Hilda Andersson, Sverige 160
  4. Lala Esquis Casanovas, Spanien 130
  5. Nina Vabre, Frankrike 80
  6. Mailys Jouy, Frankrike 70

Så gick det för övriga svenskar i VC-premiären

  • Alexander Karlsson (bilden nedan) konserverade SM-guldformen och gick ändå till semifinal i 26-tumsklassen.
  • Nadine Kåmark slutade 12:a i damelit.
  • Rasmus Lidén var 29:a i 20-tumsklassen.
  • Ludvig Andersson, som har hämmats av fotskada, på plats 42 i samma klass.

”Jag är väldigt nöjd med alla mina cyklister och ledares prestationer, både under uppladdningen inför och under världscupen. Rätt mycket varmare än vi är vana vid så här tidigt på säsongen men annars inga större problem. Att sedan få toppa det hela med Hildas första pallplats i en världscup känns mycket bra”, säger förbundskaptenen Mats Hult.

I tv-sändningen presenterade den initierade brittiska kommentatorn Hilda Andersson som ”a young swedish superrider”. Och visst känns det som att svensk cykelsport har en internationell superåkare på gång….

MISSA INTE en bra youtubesändning från Hildas VC-final HÄR!

Text och bild: SCF