Alla grenar
Trial

Givande läger i Katalonien är avklarat – nu väntar världscupen

Ett bra uppladdningsläger i Katalonien inför årets första världscuptävling i Spanien är avklarat för det svenska triallandslaget. Under fredag och lördag är det kval och på söndag avgörs finalerna.

När Ludvig Anderssons grejor väl kom fram så avlöpte lägret i Vic, som ligger i Katalonien där cykeltrial är större än någon annanstans på jorden med fantastiska träningsförhållanden.

”Två bra träningsdagar avverkade. Bland annat med coachning av spansk tränare. Bra form på cyklisterna och vi ser fram emot helgens världscup”, rapporterar  förbundskaptenen Mats Hult.

Joacim Lundgren, som har hämmats av en ryggskada, finns inte med på världscupen. Men Ludvig Andersson, Arvika, som har haft ont i en fot, finns med och kvalar redan i dag fredag, vilket även Tranemos Rasmus Lidén gör.

Nyblivne svenska mästaren Alexander Karlsson kvalar lördag medan Nadine Kåmark, Partille, och  Hilda Andersson, Arvika kör semifinal då. Hilda, som fyller 16 i år, visade fin form redan på UCI-tävlingen i Danmark i påskas och gör en mycket intressant start på denna världscuptävling.

Coachar cyklisterna gör Mats Hult, Christian Andersson och Tobias Hult.

Text och foto: SCF, kolla även in Nadine Kåmarks filmklipp på Instagram @trialswecycling


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare alla dessa företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen. Kolla gärna in dem nedan!