Alla grenar

Trial-VM är igång – Sverige 5:a i lagtävlingen

VM i trial är igång i Chengdu, Kina och under onsdagen startade det svenska triallandslaget i nationstävlingen, som är en lagtävling där alla länder väljer ut en cyklist från varje klass. Sverige ställde upp med de fyra som är på plats i Kina och slutade på en fin 5:e plats, vilket är det bästa resultatet hittills i det sammanhanget. Flera av länderna har deltagare i samtliga klasser medan Sverige endast har deltagare i fyra av dem, vilket gör det svårt att uppnå de högsta placeringarna. Nadine Kåmark var bästa damcyklist och fick högre poäng (90 poäng) än regerande världmästarinnan, Nina Reichenbach som kom upp på 80 poäng.

”VM har startat bra med nationstävlingen. Samtliga cyklister visade fin form och vi hoppas nu på finalplatser i de individuella tävlingarna. Förhoppningar finns också att ta någon medalj, säger Mats Hult förbundskapten trial

UCI Urban Cycling World Championships pågår mellan den 5 och 11 november i Chengdu, Kina. Kvaltävlingarna är på torsdag (HJ 20″ och DE) och fredag (HE 20″ och HE 26″). Finalheaten körs på lördag och då hoppas på svenskt deltagande!

Svenska truppen
Nadine Kåmark, Partille TK – Dam elit
Rasmus Lidén, Tranemo CS – Herr junior 20”
Alexander Karlsson, Hawkhills TK – Men elit 26”
Joacim Nymann, Partille TK – Men Elit 20”

Hela VM-schemat med tider för alla grenar som deltar:
http://www.urbanworlds.cn/en/saishi.html
De angivna tiderna är lokala för Chengdu. Kina ligger 7 timmar före Sverige