Alla grenar
Trial

Joacim Nymann och Rasmus Lidén svenska mästare utomhus-trial 2018

Joacim Nymann, Partille Trialklubb, tog sitt 9:e raka SM guld med stor marginal till tvåan Alexander Karlsson och trean Viktor Hedin. Sektionerna var svåra och blev ytterligare lite mer utmanande med lera och gegga till följd av en natt och morgon med regn. Men är det mästerskap ska det vara svårt, och Joacim, som tidigare i år tagit ytterligare ett steg upp till att bli 7:a på världsrankingen, gillar svåra banor.

Alexander var mycket nöjd med sitt silver och tyckte han haft en bra dag, medan Viktor Hedin nog hade hoppats på lite mer än brons när han såg sin störste konkurrent Tobias Hult tappa orken till följd av en förkylning i kroppen. En krasch i 2:a varvet gjorde att Viktor kom ur balans vilket gjorde att han drog på sig en hel del extra prickar.

Joacimn Nymann tog sitt nionde SM-guld på raken.

Joacimn Nymann tog sitt nionde SM-guld på raken.

Sistaårsjunioren Rasmus Lidén från Tranemo Cykelsällskap var ensam om att köra tre varv prickfritt i juniorklassen och visade att han nu är redo att ta sig an de stora banorna nästa år. Det var därmed en överlycklig Rasmus som fick ta emot guldet i juniorklassen. Silvret gick till klubbkompisen Daniel Lilja, som var mycket nöjd med sin prestation.

En mycket glad Ludvig Andersson, Arvika Idrottsssällskap tog bronset. Ludvig fick köra i juniorklassen på dispens och visade att han absolut hade där att göra. Även Nadine Kåmark hade dispens att tävla i herrjuniorklassen, dock utom tävlan. Nadine cyklade sig till en 4:e plats, men gick ändå inte helt lottlös från Dunteberget i Motala, då hon uppmärksammades med en egen prisutdelning med blomma och presentkort från arrangören.

Rasmus, Daniel & Ludvig_low