Alla grenar
Paracykel

Michael Lindgren förlänger kontraktet efter framgångsrikt år

Förbundskaptenen Michael Lindgren kan blicka tillbaka på en fantastiskt framgångsrik säsong för landslag paracykel. Nu har Micke skrivit på för för en fortsättning.

Säsongen 2021 innehöll ett par VM-guld och kröntes med de första paralympiska medaljerna för svensk cykel. Paralympics i Tokyo var en historisk tävling med att vi för första gången hade aktiva på både ban- och landsvägstävlingarna.

Paralandslaget aktiva stod för fantastiskt bra genomförda tävlingar där Anna Beck och tandemparet Louise Jannering med pilot Anna Svärdström vann hela fyra medaljer.

Anna Beck är dessutom nominerad till bästa kvinnliga idrottare på Idrottsgalan i januari, sida vid sida med atleter som Tove Alexandersson och Isabelle Haak.

Svenska paracykel har helt enkelt satt avtryck under 2021. Och förbundskaptenen Michael Lindgren vill gärna fortsätta att jobba med detta framgångsrika landslag de närmaste åren.

”Jag är glad att det blev en förlängning! Min ambition är att hålla på minst till 2024 som förbundskapten”, säger Michael Lindgren.

Men Paralympiskt arbete är exakt lika långsiktigt som olympiskt, så redan finns det förberedelser som sträcker sig ytterligare en fyraårscykel fram i tiden.

”Jag förbereder nu för att vi ska komma igång med arbetet  för Paralympics i Los Angeles 2028. Det vore fantastiskt att vara med på resan dit för fortsatt utveckling av Paracykel, med både bredd och landslag.”

Text: Tomas Larsson/SCF