Meny
Paracykel

Kolla in paracykelns succé i Tokyo på SVT-sportens årskrönika

Svensk paracykel kan summera ett fullständigt fantastiskt 2021. Det blev inte minst två silver genom Anna Beck och två brons av Louise Jannering med piloten Anna Svärdström i Paralympics. Det uppmärksammades med ett fint inslag på SVT-sportens årskrönika.

Den svenska paracykeltruppen som åkte till Tokyo gjorde något stort. På SVT-sportens årskrönika som sändes på onsdagskvällen fick svensk paracykel ett inslag med mycket känsla i, så kolla in det HÄR, 42.29 in i programmet!

Anna Beck kom till Paralympics med världsmästarränder på såväl tempodräkten och linjebyxorna efter ett fantastiskt lopp på VM. Och kolla in silverspurten i SVT-årskrönikan när den tryckande värmen i Tokyo hade bytts till en vanlig värmländsk sommardag på 19 grader. Spurten på linjeloppet i Paralympics är GRYM!

Glad Anna Beck efter att ha vunnit silverspurten på linjeloppet i Paralympics. Kolla in den i SVT-sportens årskrönika!          Foto: Karl Nilsson/Sveriges Paralympiska Kommitté

Så här berättade Anna Beck om den fantastiska säsongen var möjlig under en tidigare intervju i samband med ban-SM på velodromen i Falun:

”Jag har haft de bästa förutsättningarna. En familj som stöttar hundra procent, Lasse som tränare,  Skoghalls cykelklubb och svenska paracykellaget. Allt har klaffat runt omkring. Och så har jag varit OERHÖRT fokuserad…”

Lycklig Louise Jannering efter att den andra paralympiska medaljen var klar.  Foto: Karl Nilsson/Sveriges Paralympiska Kommitté

Och så här sa Louise Jannering om hur hon ser tillbaka på upplevelsen att ordna två paralympiska brons tillsammans med rutinerade och starka piloten Anna Svärdström. På linjeloppet var det dessutom ruggigt nära silver efter en rykande duell mot britterna.

”En väldigt häftig, otroligt rolig och på många sätt unik upplevelse – som blev ännu bättre av att dela de här framgångarna med Anna och hela paracykellaget i Tokyo.”

Text: Tomas Larsson/SCF