Alla grenar
Paracykel

Anna Beck slutade trea på första linjeloppet i årets världscup

Anna Beck följde upp fredagens seger i specialdisciplinen tempo med att vara fin trea i linjeloppet. Det blev en grymt fin första världscuphelg i belgiska Oostende för Skoghallcyklisten i klass C1

Det var tre cyklister som stack ut i Anna Becks klass, C3, under långhelgen i Oostende. Det var inte oväntat amerikanskan Clara Brown, japanskan Keiko Sugiura och så Anna Beck. De summerade faktiskt alla platssiffra fyra.

Och ska man ge någon ett extra plus i kanten är det faktiskt Anna då det var rejäla tidsmarginaler i tempot medan blåsten gjorde det svårt att göra något innan slutskedet av linjeloppet.

Det var avvaktande fram till sista varvet. Då kunde Sugiura avgöra, före Brown och Beck.

Louise Jannering håller på och testar tre olika piloter. I Belgien var det Jenny Eliasson, som har varit ordinarie pilot på bana så sent som i Paralympics i Tokyo, som fanns med. De var sexa i tempoloppet och följde upp med en trettondeplats i linje.

På lördagen slutade Peter Malmberg kring på plats 20 i linjeloppet i handcykel och det var en helt okej första världscuphel för honom då han senast tävlade internationellt 2017.

Intervju med Anna Beck efter den fina VC-starten inför fortsättningen med för hennes del både världscup i Tyskland och EM i Österrike innan maj månad är över i veckan som kommer!

Text och arkivbild: Tomas Larsson/SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners. Tack vare dessa fantastiska företag kan våra cyklister oftare ta sig längre ut i världen. Kolla in deras erbjudanden nedan!