Meny
Paracykel

Missa inte cykling utan trafik och skönt eftersnack i Klarälvsloppet

Missa inte vackra Klarälvsloppet lördag 30 september. Cyklisterna väljer själv startplatser mellan Uddeholm, Munkfors och Forshaga. Regerande världsmästaren Anna Beck hoppas få sällskap av så många paracyklister som möjligt till målet i Karlstad där det sedan blir möjlighet att träffas, äta och inte minst eftersnacka 

”Det var bara så himla lyckat trots att det var riktigt skitväder. I år har jag beställt fint väder, så kör vi vidare på samma koncept.”, säger Anna Beck.

Banan går på en gammal banvall och därmed helt bilfri och utan några branta stigningar, bara att trampa på och njuta.

”Jag tyckte att det var succé eftersom vi hade så himla trevligt förra året. Nu hoppas jag på ännu flera deltagare. Inte minst för handcyklisterna är det ju väldigt trevligt att det är helt trafikfri cykelväg.”

Man kan även köra tandem, trike och självklart vanlig racer.

Anna gillade att det var ganska många som körde den lite tuffare bansträckningen på 15 mil och en rejäl uppförsbacke vid Omberg på Halvvättern.

”Jag hoppas att fler och fler paracyklister kommer över trösken och våga vara med i ett motionslopp. Då är det tryggt att cykla på den bilfria banvallen. Ett perfekt sista utomhusmål innan hösten kommer på allvar. Det viktiga är att vi träffs och cyklar tillsammans”, säger Anna med bred värmländska.

Starten 90 kilometer, Uddeholm

Starten för BIKE 90 kilometer är 12:00 från Uddeholmsladan i Uddeholm. Se karta > Deltagare har access till startfållorna från 11:30. Deltagarna kommer att delas upp i olika startgrupper baserat på sin egen beräknade snitthastighet. Skyltar som visar var de olika startgrupperna skall stå kommer att finnas vid starten. Tidtagning startar först när åkaren passerar startlinjen. Efter ordinarie startfält med cyklister startar inlinesåkare.

Starten 60 kilometer, Munkfors

Starten för BIKE 60 kilometer är 13.00 från Gamla Bruket i Munkfors. Se karta > OBS! Enklaste väg till starten sker via denna infart; Se karta > Deltagare har access till startfållorna från 12:30. Starten kommer ske i grupper med max 20 åkare i varje grupp. Deltagarna kommer att delas upp i olika startgrupper baserat på sin egen beräknade snitthastighet. Skyltar som visar var de olika startgrupperna skall stå kommer att finnas vid starten. Grupperna startar med tidsmellanrum och släpps in i övriga startfältet som startat i Uddeholm. Tidtagning startar först när åkaren passerar startlinjen.

Starten 21 kilometer, Forshaga

Starten för BIKE 21 kilometer är 15.00 från Forshaga Lärcenter. Se karta > Deltagare har access till startfållorna från 14:30. Starten kommer ske i grupper med max 20 åkare i varje grupp. Deltagarna kommer att delas upp i olika startgrupper baserat på sin egen beräknade snitthastighet. Skyltar som visar var de olika startgrupperna skall stå kommer att finnas vid starten. Grupperna startar med tidsmellanrum och släpps in i övriga startfältet som startat i Uddeholm och Munkfors. Tidtagning startar först när åkaren passerar startlinjen.

Text: SCF och Klarälvsloppet.se