Meny
Mountainbike

XCE tar plats i Linköpings SM-vecka – anmälan till cykelgrenarna öppen

Det är första gången som MTB XCE finns på SM-Veckans meny. Dessutom först först ut i det späckade SM-programmet 28 juni, direkt efter invigningen. Nu går det bra att börja anmäla sig till alla tre cykelgrenarna som ingår: mountainbike XCE, paracykel jaktstart med racercykel samt landsväg kortbana.

XCE-landslaget har genom åren skördat många och stora framgångar, som nu senast en fjärdeplats med mersmak på världscupen i Abu Dhabi genom Anton Olstam (arkivbild ovan).

Det korta, snabba och publikvänliga formatet kommer nu att få ett större fokus i Sverige genom den satsning som Svenska Cykelförbundet gör.

Juni månad innehåller två rejäla XCE-höjdare. Först världscupen i Falun på fredagskvällen den 17 juni. Sedan inleder XCE SM-veckan sommar i Linköping i en SVT-sänd tävling.

Läs mera om hela SM-veckan Linköping HÄR!

I år kommer Svenska Cykelförbundet ingå ett samarbete med det svenska varumärket VeloPark som kommer att leverera hållbara hinder till SM Veckans XCE tävling

Formatet liknar sprinten i skidor, dvs ett kval med individuell start, ett varv på tävlingsbanan, och sedan heat med fyra åkare där de två första går vidare till nästa omgång. Vinner gör den som kommer först i mål i finalheatet. På SM ligger banan mitt i centrala Linköping och är en kilometer lång.  Läs mera HÄR!

Text: SCF


Svenska Cykelförbundet är stolta över att presentera våra samarbetspartners, till SM-veckan tillkommer Svennska spel #tillsammansförflerirörelse och CRC. Kolla in dem alla här nedan!