Alla grenar
Mountainbike

Revanschsugen trupp på VM i XCE och XCM avslutar XC-säsongen

I helgen avgörs VM i XCM (marathon) i Turkiet samt XCE-VM (sprint) i Belgien.
Båda mästerskapen körs på söndag och först ut är Jennie Stenerhag på XCM-banan i Sakarya, Turkiet med starttid 12.30. Jennie tog en bronsmedalj på EM och vann genrepet på samma bana i Turkiet inför årets VM.

På XCE-VM i Leuven, Belgien står tre svenska sprintcyklister på mållinjen under söndagen. På damsidan kommer vår sprintstjärna Ella Holmegård till start. Ella är tillbaka efter en skada som inneburit att hon haft träningsförbud under en tid. Hon klarade kvalet på XCE-EM i för två veckor sedan, men valde att bryta då den schweiziska sprintbanan var för påfrestande för ryggen.

– Det bör vara en annan typ av bana i Belgien som inte är så påfrestande för Ella. Vi har fattat ett gemensamt beslut att hon ska starta, men håller inte ryggen ska hon inte köra, säger Fredrik Kessiakoff, förbundskapten MTB.

På herrsidan kör Joel Burman och Anton Olstam. Båda revanschsugna efter EM i Schweiz. Joel kvalade in på näst snabbaste tid men åkte därefter ut i första finalheatet. Och för Anton Olstams del satte en punktering stopp för EM.

– Joel är garanterat på jakt efter revansch och hoppas kunna upprepa sin medalj från förra året då han fick brons på VM. Även Anton är vill visa sin kapacitet efter punkteringen. Om alla håller sig på hjulen kommer det bli mycket spännande tävlingar, säger Fredrik Kessiakoff.

 

Deltagare och starttider 

Dam elit:
Jennie Stenerhag, Falu CK, XCM, Starttid 12.30, söndag
Ella Holmegård, Giro Cycle Club, XCE. Starttid 14:09, söndag

Herr elit:
Anton Olstam, CK Natén, XCE Starttid 14:35, söndag
Joel Burman, Borlänge CK, XCE. Starttid 14:24, söndag

Officiell hemsida XCM-VM

Officiell hemsida XCE-VM

Mountainbike

Anmälan öppen!