Alla grenar
Mountainbike

Vi söker SM-arrangör för XCE: ”En fantastisk möjlighet”

Årets Svenska Mästerskap i XCE (sprint) fick tyvärr ställas in till följd av pandemin. Nu har 2020-års tilltänkta arrangör tackat nej att i stället arrangera SM 2021 och vi är på jakt efter en ny SM-arrangör. Vi söker en förening som ser möjligheterna i XCE med korta, tajta tävlingar som är möjliga att genomföra i central stadsmiljö om så önskas. Med andra ord en fantastisk möjlighet att ta sporten till publiken.

Sverige är dessutom en världsnation när det gäller XCE med stjärnor som Ella Holmegård, Anton Olstam och Joel Burman. Alla har tunga internationella framgångar, varav senast är Anton Olstams VM-brons från oktober månad.

Är ni intresserade att marknadsföra mountainbike och samtidigt genomföra ett SM, kontakta grengruppen för mer information: mountainbike@scf.se

 MTB XCE

Sprinten fungerar likadant som längdskidåkarnas variant, med den skillnaden att cyklisterna startar 4 och 4 i heaten istället för 6 st varje heat som på skidåkning. De två första går vidare till nästa heat. Banorna mäter mellan 500 till 1000 m.

Bilden: Anton Olstam, SM-guld XCE 2018 Frösön