Mountainbike

Vi söker Förbundskapten MTB

Svenska Cykelförbundet (SCF) söker ny Förbundskapten MTB som med stor arbetsglädje och mycket driv vill vara med och ta svensk MTB till nästa steg. Är du den vi söker?

Presentation av SCF
SCF är ett av landets äldsta specialidrottsförbund, bildades redan år 1900. SCF består av 20 distriktsförbund, över 470 föreningar med 57.000 medlemmar. Runt 5.000 cyklister per år tävlar i någon av de sju grenarna landsväg, mountainbike, cykelcross, BMX, paracykel, trial.

Beskrivning av tjänsten förbundskapten – allmänt
Vi söker dig som vill vara med och utveckla MTB-landslaget men också de talanger som är på väg in i landslaget, allt i enighet med SCF:s långsiktiga mål. Du kommer att ha ansvar för allt som rör landslagsverksamheten. Samarbete med övriga förbundskaptener i cykelns sju grenar samt motparter i RF/SISU, SOK och våra internationella samarbetspartner blir naturligt i ditt dagliga arbete. Inom grengrupp MTB kommer du att vara rapporterande för det som rör elitverksamheten och landslagsverksamheten i MTB-landslaget. Inom ditt landslag har du personal- och budgetansvar och rapporterar direkt till generalsekreteraren. Arbetet är mångsidigt och innehåller både tävlings- och träningsaktiviteter likaväl som administration och strategiarbeten både internt och externt.

Personliga kvalifikationer
Du ska vara passionerad för MTB och du ska älska att arbeta med och utveckla människor som satsar allt på sin idrott. Du ska vara strukturerad, drivande, lyhörd, ärlig, tydlig, självgående, ha förmåga att arbeta flexibelt och ha en hög arbetskapacitet. Du har erfarenhet och god kompetens av att ha arbetat inom idrottsrörelsen med tävlingsadministration och har ett starkt intresse för att hålla dig uppdaterad kring aktuell forskning inom idrotten och inom cykel och MTB specifikt. Du ska ha relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du kompletterar våra övriga förbundskaptener och kanslipersonal.

Om tjänsten
Tjänsten är en visstidsanställning på 70-100%. Tillträde enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt. Din ansökan vill vi ha senast den 15 april och vi förbehåller oss rätten att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden har gått ut.

Ansökan och frågor skickas per e-post rubricerad ”Ansökan förbundskapten MTB” till vår generalsekreterare leif.karlsson@scf.se.