Mountainbike

SWE Cup – Lugnet XCO i Falun den 1 juni

Den 1 juni hälsas MTB-cyklister – och självklart alla andra, med eller utan cykel – välkomna till den andra upplagan av Lugnet XCO som arrangeras tillsammans av Falu CK och Borlänge CK och är den tredje deltävlingen i SWE Cup XC 2019. Evenemanget har utvecklats enligt plan och erbjuder 2019 en
internationell XCO tävling för Juniorer och Elit på nivån “C1”.

Efter den senaste deltävlingen, Vårgårda XCO, är det Sara Öberg, She Rides CK som leder cupen i dam elit och Vilgot Lindh, Härnösands CK i herr elit. Bland juniorerna leder Kajsa Eneroth, HiQ Sports Club (DJ) och August Höglund, IKHP (HJ).

Hela cupsammanställningen finns här.

Tävlingarna i samtliga klasser avgörs i kuperad terräng på cross-country banan på SSAB Mountainbike Arena, en mix av snabba och långsamma partier med en del byggda tekniska hinder. Varje varv är 4 km lång och omfattar 175 höjdmeter, men ungdoms- och veteranklassernas bana är något kortad och de värsta svårigheterna är bortplockade.

Är du nybörjare och vill prova på att tävla? Då anmäler du dig via alternativt på plats senast en timme före start. Betalning sker på plats i samband med nummerlappsuthämtningen.

Till inbjudan

Kommande SWE Cup tävlingar

7-9 juni – Borlänge Tour XCO (Borlänge CK)
18 augusti – CK Master MTB race (CK Master)
6-8 september – Huskvarna MTB Tour (IKHP)
21-22 september – Hallbyrundan (IF Hallby)

Mer om SWE Cup XC