Alla grenar
Mountainbike

Robin Wallner väljer att sluta tävla efter fin karriär

Robin Wallner, som först var stjärna i downhill med bland annat EM-guld på meritlistan och sedan har tillhört världstoppen i cykelenduro i många år, har tagit det stora beslutet. Det är dags att prioritera familjen och lägga av som aktiv.

– Jag är skitnöjd med min säsong och det känns bra att sluta när jag vill. Jag har fått ut det jag skulle vilja, skulle absolut kunna köra flera år till om jag ville, säger Robin Wallner till SVT Jämtland.

Robin Wallner, som slutade nia Enduro World Series, har sin bas på höjderna ovanför Edsåsen i Åre. Han har kört som professionell MTB-åkare i många år och kommer fortsätta inom sporten som ledare. Men det var absolut inget lätt beslut att sluta som aktiv:

– Det var svårt att hålla tillbaka tårarna ett tag. Men nu känns det bra. Ungdomsklasserna på Sverigecupen är ganska stora, så bara för att jag slutar betyder det inte att det inte kommer att komma någon ny, säger Robin Wallner till SVT.

På årets SM segrade till exempel landslags- och teamkompisen Zakarias Johansen och förra säsongen utmanade även Trosakillen Simon Carlsson, som gick skadad i år, i de få världscupstävlingar som kunde köras då. Men Robert Wallner lämnar ändå ett tomrum efter sig när det gäller cykelenduro i storinternationella sammanhang.