Alla grenar
Mountainbike

Premiären för MTB E-Bike på Gotland närmar sig! Boka in dig NU!

Nyligen släppte vi nyheten att det blir en MTB E-bikeklass vid Gotland Grand National (GGN) 2021 (läs mer om den HÄR). Nu är det klart att Husqvarna Bicycles Scandinavia går in som huvudpartner i E-biketävlingen.

Det är premiären av E-Bike på GGN – ett historiskt ögonblick! Racingen är en del av kärnan i vår organisation och att få vara huvudpartner till den första E-Biketävlingen på GGN är ett hedersuppdrag för oss. E-Bike är otroligt stort i Europa och vi tror att GGN är startskottet för något helt nytt även för oss, säger Anders Sarbäcken, VD Husqvarna Bicycles Scandinavia.

Juha Salminen som tidigare deltagit på GGN kommer tävla i E-Bike elitklassen för herrar.

Under min motorcykelkarriär cyklade jag mycket, men inte på elcykel. E-Bike har helt öppnat ögonen på nytt för mig eftersom jag inte behöver planera min väg som på en vanlig cykel. Jag kan ta min E-Bike på vägar jag inte kommer åt med en motorcykel, och på vägar jag inte kan hantera med en vanlig cykel, säger Juha Salminen, 13-faldig världsmästare i Enduro.

Arrangörerna av GGN 2021 beräknar att det blir 3000 startande och cirka 10 000 besökare på Tofta Skjutfält.

Vi välkomnar Husqvarna Bicycles som huvudparner till Gotland och till GGN-helgen! Det här blir vår nya, stora satsning på att utveckla den redan stora tävlingshelgen. Vi är övertygade om att MTB E-Bikecyklarna har en stor tid framför sig som en egen tävling i samband med världens största endurotävling, säger Conny Bohlin, Arrangör Nordic Sport & Event.

Under GGN-helgen kommer Husqvarna Bicycles Scandinavia erbjuda möjligheten att provköra utvalda EMTB-cyklar.

Premiären av GGN E-Bike går 28 oktober. Eftersom det är många tusen personer som åker till Gotland denna vecka, rekommenderar vi att du anmäler dig till tävlingen och att du bokar boende och båt- eller flygstol snarast.

Mer information och anmälan till GGN 2021 hittar du HÄR

Foto: twentyfour_media