Meny

Svensk OS-plats kommer allt närmare

En svensk OS-plats i damernas mountainbike kommer allt närmare. Jenny Rissveds etta och Alexandra Engen trea i Vårgårdas klass 1-tävling på söndagen innebär många viktiga rankingpoäng i kampen om en plats i Rio-OS

– Det känns väldigt bra. Både för Sverige och mig. Jag vill verkligen till OS, säger Jenny Rissveds till vargardacycling.se. Den 22-åriga cykeltalangen dominerade tävlingen från start till mål.

Precis som hon gjorde i danska Naestved i lördags då det också skiljde runt fyra minuter till tvåan som då var Engen. Svenskornas framfart i helgen gjorde att marginalen till Tjeckien – som är svåraste konkurrenten om OS-platsen – ökade ordentligt.

– Jag känner mig väldigt förhoppningsfull. Men vi måste göra en bra världscup nästa helg. Sedan har vi gjort vårt och kan inte påverka andra nationers resultat, säger förbundskapten Anders Ljungberg.

Om Sverige tar en OS-plats står det mellan Faluns Jenny Rissveds och Jönköpings tidigare sprintvärldsmästare Alexandra Engen om vem som ska nomineras. Dalaåkaren har dominerat så här långt men Alexandra Engen har kommit tillbaka efter sin långa time-out och närmar sig världseliten på nytt.

– Det här var första gången på lång tid jag tävlade två dagar i rad och jag kände mig stark. Det blir bättre och bättre men det viktigaste är att Sverige får en plats. Sedan får vi se vad som händer, säger Alexandra Engen.

I herrtävlingen segrade estländaren Martin Loo. Emil Lindgren slutade trea och är den som kan bli aktuell för start i Rio på herrsidan.

Resultaten från Vårgårda MTB Race hittar du på swecyclingonline.se

Text: Urban Tjernberg/Vårgårda CK