Meny
Mountainbike

Nya downhillmästare korade

Det blev Josefine Björkman, Kungälvs CK och Tim Hedman, Sandvikens CK som tog hem guldmedaljerna under helgens SM i downhill i Bygdsiljumsbacken i elitklasserna. Bygdsiljum som ligger cirka åtta mil norr om Umeå bjöd på en helt ny bana designad just för SM. Banan hade ett riktigt trixigt parti på mitten med branter, sten och skrååkning. I övrigt en hel del serpentinsvängar och avslutningen i klassisk bike park-terräng, alltså byggda, släta doserade kurvor och hopp.

Hedman flankerades av Jonathan Sandberg, CF Fricyklisterna, på andraplats och Hampus Jonsson, Sandvikens CK, som trea. I damklassen kom hemmaåkaren Maria Hedberg, Bygdsiljumscyklisterna, på andraplats och multikonstnären Annie Söderberg, Almby IK, på tredje.

DH SM Prispall herr elit 2

Prispallen herrar elit

I juniorklassen segrade Oskar Hassellöf, CK Master, efter att ha varit 2:a i seeding run. På silverplats kom Emil Melkersson, Orienteringsklubben Skogsvargarna, och brons till Rasmus Borrman, Cykelföreningen Fricyklisterna.

I P15-16 var det Adam Larsson, Ulricehamns Cykelklubb, som var snabbast, följd av Anton Brånäs, Åre Bergscyklister, och Simon Appelholm Schäfer, Mjölby CK.

Den gamla storcyklisten Herman Ölund, Åre Bergscyklister, visade vart skåpet skulle stå i Masterklassen. Han vann med stor marginal före Andreas Björk, Ljusdals Cykelklubb, och Fredrik Haglund, Hjo Velocipedklubb. Hermans tid hade räckt till ett brons i elitklassen.

Bygdsiljum bjöd på ett trevligt arrangemang med skönt häng i backen. Ca 800 personer hade letat sig upp i branterna för att bevittna cyklisternas kamp mot klockan samt den västerbottniska skogen.

För fullständiga resultat se:
http://bikepark.bygdsiljumsbacken.se/Slutresultat-DHSM16.pdf