Alla grenar
Mountainbike

Huskvarna MTB-Tour 2020 ställs in – men med ny plan

Förutsättningarna för att genomföra Huskvarna MTB-tour som ett event över flera dagar med flera hundra deltagare och besökare har, som för många andra arrangemang, blivit för osäkra och utmanande, meddelar tourens tävlingsgrupp.
Tävlingsgruppen har därför tillsammans med IKHP´s styrelse tagit det slutgiltiga beslutet att ställa in Huskvarna MTB-tour 2020 enligt det planerade upplägget. I stället satsar man på en limited-edition-tävling.
– Vår plan är att den 5 september genomföra en tävling, ett Huskvarna MTB-race – limited edition, enligt SCF riktlinjer och allmänna rekommendationer. I och med rådande omständigheter med corona-pandemin och Folkhälsomyndighetens begränsningar om folksamlingar på 50 personer måste Huskvarna MTB-Tour ändra sitt upplägg. Vi kommer dessvärre ej kunna erbjuda en UCI-klassad C1 eller 3 dagars tävlingar.
IKHP samarbetar nära med Svenska Cykelförbundet för att kunna genomföra en endagstävling den 5:e september.

– Hur den tävlingen kommer se ut är i nuläget ej helt klart men vi siktar mot nationella klasser för P/F15-16, H/D Junior samt H/D Elit/U23. För övriga ungdomsklasser kommer vi förmodligen behöva begränsa oss till cyklister inom distriktet. Mastersklasser förmodligen som en klass (H/D senior).

Vi filar på upplägget och återkommer med mer information efter ledighet och omgruppering. LÄS MER

Foto; http://www.huskvarnamtbtour.se