Meny
Mountainbike

Grengrupp XCM rapporterar från mötet i samband med 2019-års SM i Ludvika

Grengrupp XCM samlades i samband med långlopps SM / Finnmarksturen i Ludvika för att gå igenom delar av det arbete som påbörjades i vintras. Bland annat har arbetet med att samla in deltagarerfarenheter från loppen fortsatt, mycket med hjälp av Linda Tufvesson på diverse forum. Gruppen har för ambition att till hösten få till en träff med arrangörerna från bland annat Långloppscupen för att få delge de erfarenheter som gruppen fått till sig.

På det öppna mötet kommunicerades bland annat följande:

  • Vi tar gärna emot ansökningar för SM arrangörer 2021 och framåt. Vi hoppas kunna utse en arrangör redan till hösten. Ansökningar välkomnas senast den 15/10. Vi är öppna för att diskutera datum samt antal år man tar på sig mästerskapet.
  • Vi kommer att kommunicera en deadline då 2020-års arrangemang behöver finnas i Swecyclingonline. För nationella lopp kommer detta troligtvis vara 1/11. Detta för att grengruppen ska ha en chans att kunna förstå och motverka onödiga kollisioner.

 

Grengruppen kommer att ha en samling under hösten och gå vidare med ovan punkter. Som vanligt kan ni maila in frågor, synpunkter och önskemål till mountainbike@scf.se .

Mvh Grengrupp XCM