Alla grenar
Mountainbike

Falun får återstarten – andra deltävlingen i XCE-världscupen

När City Mountainbike nu har släppt sin officiella kalender med 2022 års världscupstävlingar i XCE är det nu klart att Falun får återstarten  – det vill säga den andra deltävlingen.

Avtalet skrevs redan i somras men hela programmet är nu officiellt på citymountainbike.com.

XCE-världscupen tjuvstartar redan i mars. Det är i skrivande stund inte klart var premiären ska gå. Men det är nu desto mera officiellt att den andra deltävlingen ska gå i samband med Cykelspelen i Falun, närmare bestämt 17 juni.

Sedan blir det två deltävlingar i Tyskland, varav en är finalen i Winterberg, två i Belgien, en i Frankrike och ytterligare en som inte är spikad av UCI.

I förra årets Mountainbike Eliminator World cup, världscupen i XCE, var Ella Holmegård (bilden) femma. På herrsidan slutade Anton Olstam femma och Anton Birath nia.

En som tycker att det är roligt att tävlingen nu är spikad på programmet och hundra procent officiell är nye övergripande förbundskaptenen Petter Mattsson, som bor just i Falun.

”Jag tycker det är bra att vi får in en tävling av högsta nivå i Sverige så att våra bästa cyklister får mäta sig mot världstopparna även på hemmaplan! Som land har Sverige haft fina framgångar i XCE senaste åren och hoppas att vi får se fina svenska prestationer på Lugnet i juni,”, säger Petter Mattsson.

Text: Tomas Larsson/SCF